9. Županijske sportske igre UDVDR – KUTJEVO 2014

16.07.2014 9. Županijske sportske igre UDVDR – KUTJEVO 2014

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije organizirala je svoje 9. Županijske sportske igre, a domaćin je bio najmlađi ogranak u Kutjevu. Igre su se održale na prostoru i sportskim objektima osnovne škole Zdenka Turkovića u Kutjevu, a disciplina streljaštvo u Požeškoj streljani.

Sportske igre UDVDR otvorio je župan Alojz Tomašević, general u miru, suborac svih sudionika igara. – Evo ovolika skupina ljudi krenula je prva i na branik domovine. I vama i meni je upravo čast što smo bili sudionici tog vremena. Neki to danas minoriziraju, no mi smo ponosni na te dane ponosa i slave. Sada 23 godine kasnije ne smijemo dozvoliti da nas ma bilo tko i za bilo čiji račun umrlja i baci tu našu povijesnu zadaću. Zbog toga sam ponosan što sam danas sa vama – rekao je župan Tomašević.

Sve sudionike je pozdravio i domaćin sportskih susreta kutjevački gradonačelnik Josip Budimir. – Vi ste ovdje najbitniji, jer ste bili bitni i kada ste krenuli u borbu za slobodu države, koju svi danas uživamo. Na žalost neki su to danas zaboravili i za vas ne mare, no mi mlade generacije to ćemo promijeniti i imat ćemo poštovanja i razumijevanja za sve vas. Želim vam da se dobro osjećate u Kutjevu – rekao je gradonačelnik Budimir.

Nakon svečanosti otvorenja svi sudionici uputili su se u svečani momohod, u četveroredu predvođeni barjacima RH i udruga do mjesnog groblja, gdje su podno križa Domovinskog rata položili vijence i zapalili svijeće, odajući počast poginulim i umrlim braniteljima. Sportske igre održavale su se u malom nogometu, šahu, streljaštvu, stolnom tenisu i kao najzanimljivijom disciplinom, potezanju užeta. Najboljim trima ekipama u svim disciplinama dodijeljena su priznanja i pehari te ukupnom pobjedniku županije u Vatrogasnom domu DVD Kutjevo. Ukupni prvak igara bio je Ogranak Požega s 33 boda, drugo mjesto je osvojio Ogranak Kaptol s 25 bodova i treće mjesto Ogranak Pleternice sa 24 boda. Inače u nogometu su najbolji bili Čaglinčani, u streljaštvu Požežani, u šahu Pleterničani, u stolnom tenisu Požežani, koji su bili najbolji i najjači i u potezanju užeta. Požeški ogranak boje županije branit će na Državnim igrama UDVDR.