ANKETA – Javna rasvjeta (poziv sugrađanima na iskazivanje mišljenja)

19.10.2021 ANKETA – Javna rasvjeta (poziv sugrađanima na iskazivanje mišljenja)

Poštovani sugrađani,

Grad Kutjevo u obvezi je provedbe postupka javne nabave za opskrbu električnom energijom. Pri analizi tržišnih cijena i nakon dobivanja informativnih ponuda opskrbljivača, izračunu procijenjene vrijednosti nabave je 3 puta veći nego što je vrijednost prethodnog ugovora. Godišnja cijena opskrbe električnom energijom raste s 450.000,00 kn na otprilike milijun i pol tisuća kuna, ovisno o ponudama koje pristignu na javnu nabavu. Cijena tarifnog modela za javnu rasvjetu porasla je s 0,34 kn/kWh na 1,25 kn/kWh.

Grad Kutjevo do sada je iz proračuna izdvajao sredstva za različite socijalne mjere (dar za novorođenčad, stipendije, prehranu osnovnoškolaca, prijevoz srednjoškolaca, jednokratne pomoći), gospodarski program, pomoć mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja, izdvajao je sredstva za sportske, kulturne i udruge civilnog društva. Nekome od njih morat ćemo uskratiti sredstva zbog povećanja cijene opskrbe električnom energijom na koju ne možemo utjecati.

Ovim putem vas molimo za mišljenje u kratkoj anketi vezanoj uz javnu rasvjetu na području Grada Kutjeva kako bismo mogli razmotriti opcije ušteda: ANKETA – Javna rasvjeta.