Dijalog EU-a s mladima

17.07.2019 Dijalog EU-a s mladima

Pozivamo mlade da se uključe u ispunjavanje anketnog upitnika za provođenje 7. Dijaloga s mladima.

Dijalog EU-a s mladima uspostavljen je jedan od instrumenata dijaloga s mladima i organizacijama koje se bave mladima, uključujući donositelje odluka na svim razinama, znanstvenike, stručnjake te sve relevantne dionike u području politika za mlade. Dijalog EU-a s mladima služi kao platforma za kontinuirane zajedničke konzultacije o izazovima, temama i prioritetima od značaja za mlade s ciljem što većeg uključivanja mladih, posebice mladih s manje mogućnosti. Trenutno se provodi VII. Dijalog EU-a s mladima na temu Stvaranje mogućnosti za mlade, u razdoblju od siječnja 2019. do sredine 2020. godine, tijekom predsjedavanja Rumunjske, Finske i Hrvatske Vijećem Europske unije. Hrvatska tema za vrijeme predsjedavanja je “Mogućnosti za mlade u ruralnim područjima”.

Kako bi se mladima omogućilo punopravno sudjelovanje u konzultacijskom procesu, izrađen je anketni upitnik, namijenjen mladima između 15 i 30 godina starosti, u kojem izravno mogu iznijeti svoje stavove te tako sudjelovati u oblikovanju politika i donošenju odluka koje se tiču mladih u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji.

Upitnik je dostupan na mrežnim stranicama Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku na poveznici: http://eupita.eu/

U nastavku se nalazi primjer upitnika.

 

Dokumentacija za preuzeti