Donacije materijalne i nematerijalne humanitarne pomoći pogođenima potresom

30.12.2020 Donacije materijalne i nematerijalne humanitarne pomoći pogođenima potresom

 

Prenosimo poruku Hrvatskog crvenog križa vezanu za donacije pogođenima potresom kod Petrinje. Unaprijed se zahvaljujemo svima koji nesebično pomažu!

 

Zbog brojnih upita, sve građane koji su voljni volontirati i tako pomoći stradalima, podsjećamo kako je važno da se zbog vlastite sigurnosti i organiziranog djelovanja kao i na terenu prijave u bazu volontera dostupnu na linku jer će pogođenom stanovništvu biti potrebna dugoročna pomoć.

Hrvatski Crveni križ poziva sve one koji žele i mogu pomoći stradalima novčanom donacijom, donacije uplate na sljedeći račun:

Banka: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR6923400091511555516
Poziv na broj: 770
Za uplate iz inozemstva – SWIFT CODE: PBZGHR2X

Možete uplatiti i mobilnim bankarstvom putem barkoda:

Donacije materijalne humanitarne pomoći:

Pravne osobe se mogu javiti Hrvatskom Crvenom križu na e-mail adresu: donacije@hck.hr .

Za sve građane koji žele donirati materijalna sredstva donosimo popis artikala koji su potrebni i podsjećamo da se donacije obavljaju u Gradskim društvima Crvenog križa.

Građani se mogu obratiti u najbliže društvo Hrvatskog Crvenog križa. Popis društava možete naći u adresaru koji se nalazi na početnoj stranici.

Požega i okolica donacije prehrambenih i higijenskih potrepština te zaštitne opreme mogu donirati na adresi  GDCK Požega, Osječka 12 od 7 do 15 sati radnim danom.

Zagrepčani donacije prehrambenih i higijenskih potrepština te zaštitne opreme mogu donirati na adresi Socijalne samoposluge GDCK Zagreb, Siget 18a od 8 do 16 sati radnim danom.

Popis potrebne pomoći:

popis potrepština popis potrepština popis potrepština