OPG Anita Ašenbrener

OPG Anita Ašenbrener Kutjevo

Anita Ašenbrener vlasnica je OPG-a koji se bavi prodajom mlijeka i proizvodnjom sireva s različitim dodatcima. Ovim poslom bavi se petnaest godina, a potaknula ju je šogorica koja je već imala iskustva i znanja. Prvi sirevi koje je probala bili su iz Bakra i Vodica, začinjeni mediteranskim začinima. Tako je i dobila ideju začiniti svoje sireve što se pokazalo dobrim potezom.

Priprema sireva u ovom OPG-u vrši se na tradicionalne načine, bez dodataka aditiva i korištenja moderne tehnologije. Isporuka mlijeka također se obavlja na način koji su koristili naši stari – svako jutro i svaku večer na malu klupicu pokraj kuće vlasnica stavlja kantice mlijeka koje potom obitelji dolaze pokupiti.

Sirevi u ponudi oni su s bučinim sjemenkama, tucanom ljutom paprikom, koprom, bosiljkom i suhom rajčicom, vlascem, obični slani ili po narudžbama. Sve što se u ovom OPG-u pripremi vrlo brzo se i proda, stoga je u planu proširenje kapaciteta i okretanje turizmu. Uskoro očekuju pokretanje kušaonice za zainteresirane posjetitelje i turiste.

Reportažu o OPG-u Anita Ašenbrener pogledajte na poveznici: https://kutjevacki.hr/spoj-tradicionalnog-i-modernog-u-malom-opg-u-anite-asenbrener/

Kontakt podaci:
OPG Anita Ašenbrener
Vl. Anita Ašenbrener
Matije Gupca 66, 34340 Kutjevo
m: 095/910-5450
e: anita.asenbrener@gmail.com