OPG Gomerčić

OPG Gomerčić


Obitelj Gomerčić iz Vetova bavi se vinogradarstvom i uzgojem muznih ovaca. OPG imaju već preko 20 godina – u početku su sadili duhan, ali budući da nije dobro išao, nabavili su muzne ovce. Kroz godine povećavaju površinu vinograda.

Imaju 44 ovce, a mlijeko predaju Vindiji od 1. travnja do 1. rujna po cijeni od 7,50 do 9 kuna. Zadovoljni su, a odnedavno su i promijenili genetiku u stadu, kupili su neke junce malo bolje kvalitete i veće cjenovne vrijednosti. To im donosi više litara mlijeka i veću kvalitetu.

Dobili su od Europske unije 113 tisuća kuna. Prošli su mjeri koja poljoprivrednicima omogućava 50 tisuća eura bespovratnih sredstava za pokretanje nepoljoprivredne djelatnosti.

Petrov sin Matej trenutno studira na Veleučilištu u Požegi i nastavit će se baviti vinogradarstvom. Prošle su godine kupili vinograd i vikendicu Miroslava Škore gdje planiraju napraviti vinariju. Rekonstruiraju vinograde, prošle godine su prošli na pola hektara, nedavno na 1,8 hektara i planiraju sadnju dva hektara novog. Vlasnikov sin će raditi na tome da nakon fakulteta otvori i vinariju, a imaju želju izgraditi kuću koju bi mogli iznajmljivati.

Reportažu o OPG-u Gomerčić možete pogledati na poveznici: https://kutjevacki.hr/obitelj-gomercic-iz-vetova-dugi-niz-godina-bavi-se-ovcarstvom-i-vinogradarstvom/

Kontakt podaci:
OPG Gomerčić
Vl. Petar Gomerčić
Zagrebačka 26, Vetovo
mob: 095 504 7830
e: petar.gomercic@gmail.com