Pčelarstvo Egner

Pčelarstvo Egner


Obitelj Egner svoju je priču sa pčelama krenula 2000. godine, dakle sad će 22. godine kako se bave pčelarstvom. Krenuli su s pet zajednica koje im je dao gospodin Benčić i povećavali su ih s godinama, 2004. godine napravili su prikolicu, a onda su postali seleći pčelari. Trenutno imaju 180 košnica i jedni su od većih pčelara u županiji uz obitelj Hora.

Svaki med šalju na analizu što dokazuje i naljepnica koju imaju na teglicama meda na kojoj se nalazi jedan broj. Putem njega može se provjeriti kad je rađena analiza meda, mogu se iščitati svojstva meda i ostalo.

Med plasiraju u Diskontu vina Kutjevo d.d., prodaju ga i u školama, ne samo ovdje već i u Zagrebu, Velikoj Gorici i tako dalje. Jedno vrijeme izvozili su med jer su ga imali stvarno u velikim količinama. Išao je za Italiju, Bugarsku i još neke zemlje, a sad već dvije godine ne prodaju ništa na veliko, najviše preko kućnog praga.

U ponudi imaju livadski, cvjetni i hrastov med te propolis i svijeće od voska.

Reportažu o Pčelarstvu Egner možete pogledati na poveznici: https://kutjevacki.hr/obitelj-egner-nakon-22-godine-pcelarstva-zivot-od-rada-s-pcelama-vise-nije-onakav-kakav-je-bio-prije/

Kontakt podaci:
Pčelarstvo Egner
vl. Andrej Egner
ul. R. Hrvatske 12, Kutjevo
mob: 099 769 5644
e-mail: andrej.egner8@gmail.com