Gradonačelnik Josip Budimir u Ministarstvu turizma i sporta dobio potporu za planirane projekte Grada Kutjeva

25.03.2022 Gradonačelnik Josip Budimir u Ministarstvu turizma i sporta dobio potporu za planirane projekte Grada Kutjeva

Jučer je gradonačelnik Josip Budimir održao radni sastanak s državnom tajnicom Sandrom Herman u Ministarstvu turizma i sporta. Tema razgovora bili su projekti iz područja turizma i natječaji koji su planirani za period 2021. – 2027.

Državna tajnica podržala je projekte koji se planiraju na području Grada Kutjeva, a to je prvenstveno Kuća graševine – interpretacijski centar koji uspostavlja najvišu razinu izvrsnosti u području razvoja enološke, turističke, kulturne, interpretacijske i prezentacijske infrastrukture u Slavoniji te prezentira kutjevačko vinogorje kao vrhunsku atrakciju europske vinske kulture, a dio je projekta Svijet graševine za koje je osigurano financiranje u narednom periodu. Državna tajnica Herman podržala je i najavila potporu i za ostale projekte za koje Grad Kutjevo ima spremnu dokumentaciju, a to je Šetnica uz Kutjevačku riku te Suvenirnica Kutjevo.

Grad Kutjevo, kao središte vinskog turizma i prijestolnica graševine, razvija turističku infrastrukturu, priprema potrebnu dokumentaciju i spremno očekuje natječaje europskih fondova. Gradonačelnik je zahvalio gospođi Herman na potpori koje Ministarstvo pruža Gradu Kutjevu i dosadašnjoj suradnji koja će se, nadamo se, nastaviti kroz brojne projekte iz područja turizma i sporta.