Gradonačelnik

Gradonačelnik Josip Budmir
Rad sa strankama:
utorak (8:00h – 10:00h)
srijeda (12:00h – 14:00h)
e-mail: gradonacelnik@kutjevo.hr
Telefon: 034/ 315-008
Fax: 034/ 255-093
Savjetnik gradonačelnika: Ivica Malnar
Savjetnik gradonačelnika: Ivica Ribičić

Josip Budimir, rođen 3. lipnja 1988., postao je gradonačelnik Grada Kutjeva 2014. godine sa svojih 25 godina, a pozicija gradonačelnika bio je njegov prvi posao u životu. Još kao student pete godine Ekonomskog fakulteta u Osijeku odlučio se posvetiti vođenju i napretku svog Grada te se kandidirao na lokalnim izborima. Tada je bio najmlađi gradonačelnik u Republici Hrvatskoj.

Svjestan situacije u kojoj se Grad nalazio i predrasuda o mladom čovjeku na visokoj poziciji, istupio je otvoreno i iskreno prema svojim sugrađanima i na izborima potvrdio da se ove osobine zaista i cijene. S poštovanjem prema prošlosti, ali s naglaskom na budućnost, mladi i razboriti duh doveo je do oporavka Grada u kratkom razdoblju. Odluka je bila racionalizirati poslovanje i uvesti mjere štednje što se pokazalo dobrim korakom za sanaciju duga.

Nakon uspješne strategije oporavka i vraćanja velikog duga, Budimir je krenuo u borbu za kvalitetnim razvojem malog mjesta s dobro uigranom ekipom mladih ljudi koji imaju zajednički cilj: Zadržati mlade u Gradu, osigurati radna mjesta, podlogu za kvalitetan obiteljski život, aktivnost svih generacija i naposljetku zadovoljstvo životom u ovoj maloj zajednici. Glavni interes napredak je Grada, izgradnja komunalne i cestovne infrastrukture, povlačenje sredstava iz fondova Europske unije, pokretanje investicija i općenito stvaranje boljih uvjeta za život. Brojni EU projekti, sanirane ceste, objekti, potpore građanima, udrugama i gospodarstvenicima samo su neke prednosti koje je Kutjevo dobilo vrijednim i ustrajnim radom Gradske uprave i drugih suradnika.

Danas sve udruge, društva, naselja, projekti, mladež, umirovljenici i socijalni slučajevi imaju 30% veću financijsku potporu Grada nego što su ikad imali. S porukom mladima da se uključe u političke aktivnosti kako bi zajednički definirali budućnost zajednice, gradonačelnik neprestano poziva na suradnju i sudjelovanje svih građana i mještana okolnih naselja u svrhu poboljšanja kvalitete života i osiguranja iste za sve sadašnje i buduće generacije.

  • Pitaj gradonačelnika