17. sjednica


Što je s projektom Svijet graševine unutar kojega je i Kuća graševine, hoće li biti novca za Kuću graševine? (Vijećnica Magdalena Križanović)

Gradonačelnik je odgovorio da je do kraja godine projekt spreman, bit će ishođena građevinska dozvola. Problem je bio što je cijeli proces dugo trajao jer je bilo puno vlasnika čestica koje je trebalo ishoditi. Nakon ovih koraka slijedi prikupljanje sredstava za realizaciju projekta.

Što se može napraviti po pitanju LED rasvjete – ne osvjetljuje staze? (Vijećnica Magdalena Križanović)

Gradonačelnik je odgovorio da je potrebno pričekati da se sve izmijeni pa će se vidjeti kako sve funkcionira, potrebno je i vrijeme dok se ljudi priviknu na novo. 

Što je s otkupom boca? (Vijećnica Magdalena Križanović)

Gradonačelnik je odgovorio da se na prošlom vijeću pričalo o tome. Prošao je projekt u kojem su odobrena sredstva za nabavu plavih kanti za papir i stroj za prihvat plastičnih boca. Budući da velik dio sufinancira Grad, a nije u mogućnosti platiti toliki iznos, bilo je potrebno odabrati jednu od te dvije opcije koju bi prihvatili. Vijećnici su se izjasnili da im je bolja opcija odabir kanti jer se na taj način potiču građani na razvrstavanje otpada.

Što je s priključcima na vodovod u Tominovcu? (Vijećnik Mario Kamenčak)

Gradonačelnik je odgovorio da će sve biti uskoro riješeno jer su sredstva osigurana, izvođač se čeka.

U kojoj je fazi nogostup Kula – Bektež? (Vijećnik Mirko Stanišić)

Gradonačelnik odgovara da je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole predan. Ti će se radovi nastojati uvrstiti u plan Hrvatskih cesta za sljedeću godinu.

Kakva je situacija s nogostupom u Grabarju? (Vijećnik Branko Vido, predsjednik)

Gradonačelnik je rekao da je za Grabarje već osigurano oko 200 tisuća eura. Također se čeka dozvola, postoji problem s prijelazima i mostovima. Radovi bi išli u dvije faze, kako bi se cijeli proces ubrzao – prva je faza dio do škole oko kojeg nema puno problema i to bi moglo ići početkom iduće godine, a drugi od doma prema gore, tu se nalazi most koji zahtjeva produljenje i posebnu dozvolu pa je to malo zakočilo dogovore.

Kakvo je stanje s kanalizacijom u Vetovu? (Vijećnik Dario Gotštajn)

Gradonačelnik odgovara da je Grad odredio kako je izrada projektno-tehničke dokumentacije za sustav odvodnje i pročistač Vetovo-Ovčare-Lukač prioritet te je Tekija započela s postupkom izrade dokumentacije. Kad su radovi trebali biti odrađeni neki od mještana stopirali su ih, ali rekao je da će se riješiti i taj problem.