Gradsko vijeće Grada Kutjeva održalo izvanrednu sjednicu

21.09.2021 Gradsko vijeće Grada Kutjeva održalo izvanrednu sjednicu

Održana je izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Kutjeva na čijem se dnevnom redu našla samo jedna točka – Odluka o raspodjeli sredstava pomoći za ublažavanje i uklanjanje posljedica prirodne nepogode nastale u lipnju 2021. godine.

Financijska sredstva potrebna za provedbu ove Odluke osigurana su u Državnom proračunu i doznačena su na žiro račun Požeško-slavonske županije, sukladno Odluci o proglašenju prirodne nepogode tuče za područje gradova Požege, Kutjeva, Pleternice i te općina Jakšić i Kaptol. Gradsko vijeće donijelo je odluku o raspodjeli sredstava pomoći koja su transferirana s računa Požeško-slavonske županije u iznosu 336.965,22 kuna. Sredstva će dobiti 102 korisnika s područja Grada Kutjeva koji su imali štetu na građevinama – obiteljskim kućama i višestambenim neosiguranim objektima u vlasništvu fizičkih osoba. Svi korisnici dobit će financijsku potporu za pokriće približno 30% pojedinačne procijenjene štete.

Vijećnici Gradskog vijeća jednoglasno su usvojili ovu Odluku, a nakon Odluke o dodjeli novčanih sredstava, sredstva će biti isplaćena na račune korisnika.