Gradu Kutjevu odobrena sredstva za nabavu komunalne opreme

10.05.2021 Gradu Kutjevu odobrena sredstva za nabavu komunalne opreme

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je popis odabiranih projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda koje će Ministarstvo sufinancirati u 2021. godini. Na javni poziv Ministarstva koji je bio otvoren za prijave u razdoblju od 15. ožujka do 4. travnja 2021. godine prijavljeno je 390 projektnih prijedloga od kojih će Ministarstvo sufinancirati njih 173.

Gradu Kutjevu odobrena su sredstva u iznosu od 147.694,50 kuna za nabavu komunalne opreme. Nabavom opreme i strojeva za rad, poboljšat će se obavljanje komunalnih djelatnosti te pružiti bolje komunalne usluge za stanovnike područja Grada Kutjeva u svih 17 naselja.

Izjava gradonačelnika: “Grad Kutjevo nastavlja povlačiti sredstva nacionalnih ministarstava i drago nam je što je i Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine odobrilo naš projekt i prepoznalo naše potrebe. Ulaganjem u komunalnu opremu poboljšat ćemo naše usluge na zadovoljstvo svih naših stanovnika. Grad Kutjevo obuhvaća 17 naselja, puno je javnih površina, groblja, igrališta, kanala i nerazvrstanih cesta, nastojimo sve pokriti našim uslugama, a ova financijska potpora sigurno će tomu i doprinijeti”.