Gradu Kutjevu odobreno još 190.000,00 kuna za nastavak projekta uređenja groblja u Vetovu

06.05.2022 Gradu Kutjevu odobreno još 190.000,00 kuna za nastavak projekta uređenja groblja u Vetovu

Gradu Kutjevu odobreno je još 190.000,00 kuna za nastavak projekta uređenja groblja u Vetovu.  Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je Odluku o odabiru projekata za financiranje prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice u 2022. godini na koji je Grad Kutjevo prijavio 2. fazu uređenje groblja u naselju Vetovo. Prošle godine odrađeni su radovi u vrijednosti 700.000,00 kuna za postavljanje ograde i sanaciju okoliša, a ove godine uredit će se mrtvačnica te plato pred križem. Vrijednost radova u ovoj godini iznosit će 250.000,00 kuna.

Cilj projekta je revitalizacija naselja Vetovo kroz obnovu javne socijalne infrastrukture koja je na raspolaganju široj lokalnoj zajednici, povećanje stupnja razvijenosti i poboljšanja životnog standarda stanovnika. Groblje u Vetovu prostire se na k.č.br. 667, k.o. Vetovo na površini otprilike 7.400 m2.

Program održivog razvoja namijenjen je jedinicama lokalne samouprave koje imaju status potpomognutog područja prema stupnju razvijenosti i jedinicama regionalne samouprave koje provode projekte na potpomognutim područjima. Program je koncipiran kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku u unapređenju društvene, javne, komunalne, socijalne i okolišne infrastrukture te razvoju infrastrukture kao preduvjeta za ulaganja i gospodarski oporavak. Odlukom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobreno je sufinanciranje 258 projekata.