Javni poziv za ublažavanje šteta poljoprivrednicima

08.09.2021 Javni poziv za ublažavanje šteta poljoprivrednicima

Požeško-slavonska županija objavila je Javni poziv za dodjelu potpore male vrijednosti u poljoprivredi za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodnih nepogoda na području Požeško-slavonske županije.

Požeško – slavonsku županiju su u lipnju 2021. pogodile prirodne nepogode, poplava i tuča, a nakon čega je Vlada Republike Hrvatske donijela Odluku o pomoći poljoprivrednicima za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodnih nepogoda na područjima u Požeško-slavonskoj županiji za 2021. godinu. Odlukom je odobreno 20.000.000,00 kuna za pomoć poljoprivrednicima koji su pretrpjeli štete, a Ministarstvo poljoprivrede i Požeško-slavonska županija izradile su programa potpora male vrijednosti poljoprivrednicima. 

Pozivaju se svi poljoprivrednici koji su prijavili štete na neosiguranoj imovini i usjevima u Gradu Kutjevu da se prijave na ovaj javni poziv do 22. rujna 2021. godine.

Za prijavu na Javni poziv potrebno je popuniti zahtjev za potporu, a prijava se podnosi na sljedeće načine:

  • e-mailom na adresu: pisarnica@pszupanija.hr (skeniran i potpisan zahtjev)
  • poštom na adresu: Upravni odjel za gospodarstvo i graditeljstvo, Odsjek za poljoprivredu i ruralni razvoj, Županijska 7, 34000 Požega
  • osobno u pisarnicu Požeško-slavonske županije, Županijska 7, Požega
  • osobno u pisarnicu Grada Kutjeva, Trg graševine 1, Kutjevo 

Javni poziv i zahtjev za potporu nalaze se u prilogu.

 

Dokumentacija za preuzeti