Kutjevo u akciji “ZELENA ČISTKA 2015”

09.04.2015

Grad Kutjevo i Turistička zajednica Grada Kutjeva upućuju

POZIV

Za sudjelovanje u akciji “ZELENA ČISTKA 2015” koja će se održati dana 17.04.2015 godine (petak) s početkom u 10:00 sati ispred gradske uprave, Trg graševine 1, Kutjevo.

Grad Kutjevo i TZ Grada Kutjeva prepoznala je važnost kampanje “Zelena čistka” koja se održava na području cijele Republike Hrvatske a koja je jedan od najvećih ekoloških volonterskih projekata u Hrvatskoj.

Želja nam je u akciji uključiti što veći broj naših građana, volontera, da se uključe u akciju “Zelena čistka” te da sevoje prijedloge lokacije za čišćenje i prijedloge uređenja grada i okolnih naselja dostave u Grad Kutjevo do 15.04.2015 godine (kontak telefon: 034-315-008 / 099-214-2357).

Zelena čistka – Let’s do it Croatia! Zajednička jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada Zelena čistka najveći je ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj. Svi lokalni napori povezani za čišće i zelenije sutra. Buđenje svijesti o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje, koja je naše zajedničko dobro, prvi je korak na tom putu.

Ciljevi:

– osvještavanje o važnosti primarnog odvajanja otpada

– okupiti volontere i organizacije u zajedničkoj akciji čišćenja

– očistiti ilegalno odložen otpad u cijeloj Hrvatskoj

– podignuti svijesti o stvaranju i odlaganju otpada, te važnosti očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje, kao zajedničkog dobra sviju

– povezati predstavnike svih sektora za realizaciju zajedničkog cilja, čišće Hrvatske

– utjecati na promjenu vrste i/ili količine materijala koji se koriste za ambalažu u proizvodnji i uslugama

Zelena čistka dio je globalnog pokreta Let’s do it! i godišnjih akcija World Cleanup (Očistimo svijet), koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva.

http://www.zelena-cistka.org/