Kutjevu odobreno 5 milijuna kuna za izgradnju Kulturnog centra

28.07.2022 Kutjevu odobreno 5 milijuna kuna za izgradnju Kulturnog centra

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je Odluku o odabiru projekata kojima se osiguravaju sredstva iz Programa podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema. Gradu Kutjevu odobreno je 5 milijuna kuna za izgradnju Kulturnog centra.

Kulturni centar zamišljen je kao centar kulturnog, poduzetničkog i društvenog života zajednice s prostorima za udruge, prostorom za promociju i plasman lokalnih proizvoda te za rad poduzetničkih potpornih institucija. Cilj projekta je poticanje razvoja gospodarskih i kulturnih aktivnosti te razvoj nove infrastrukture za postizanje održivog gospodarskog razvoja, povećanje atraktivnosti prostora i poboljšanje kvalitete života.

Projektnu dokumentaciju izradio je Koping d.o.o., a projektnu prijavu pripremili su djelatnici Grada i Europske razvojne agencije.

“Iznimno mi je drago što je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije prepoznalo i podržalo našu ideju. Zahvaljujem županiji i županici Antoniji Jozić koja nam je pružila svesrdnu podršku te svim djelatnicima Grada Kutjeva i Europske razvojne agencije koji su radili na ovom projektu. Vjerujem da ćemo uskoro krenuti u realizaciju projekta koji će uvelike doprinijeti razvoju našeg kulturnog, poduzetničkog i društvenog života”, komentirao je gradonačelnik Josip Budimir.