Natječaj za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika/poljoprivrednice u Hrvatskoj

15.02.2021 Natječaj za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika/poljoprivrednice u Hrvatskoj

Sunčana Glavak, zastupnica u Europskom parlamentu, u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, medijskim pokroviteljem Jutarnjim listom i sponzorima Konzumom i Zagrebačkom bankom organizira izbor za najboljeg mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednicu. Natječaj je otvoren od 5. veljače do 4. ožujka 2021. godine.

Prijaviti se mogu mladi poljoprivrednici koji su nositelji obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i imaju do 40 godina života. Također, moraju biti korisnici mjera Programa ruralnog razdoblja, a njihovi projekti – završeni ili u provedbi, moraju biti financirani sredstvima tog Programa.

Cilj je nagraditi i promovirati mlade poljoprivrednike u stvaranju održivih i inovativnih ideja i praksi.

Bit će izabrana tri najbolja mlada poljoprivrednika kojima će Zagrebačka banka osigurati novčanu nagradu u iznosu od 50.000 kuna. Konzum će dobitnicima osigurati plasman njihovih proizvoda na svojim prodajnim mjestima. Također, za pobjednike i 20 najbolje plasiranih poljoprivrednika bit će organiziran put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu. Najbolji mladi poljoprivrednik ili poljoprivrednica sudjelovat će na Europskom kongresu najboljih mladih poljoprivrednika i ući u utrku za najboljeg europskog mladog poljoprivrednika.

Više detalja o natječaju i načinima prijave pogledajte na poveznicama:

https://suncanaglavak.eu/prijavite-se-za-najboljeg-hrvatskog-mladog-poljoprivrednika-ili-poljoprirednicu-2021/

https://form.jotform.com/210121714286345