NK Slaven Gradac – NK Kutjevo 1:0

21.10.2016 NK Slaven Gradac – NK Kutjevo 1:0

Na igralištu NK Slavena u Gradcu pred oko 80 gledatelja, odigran je susret 3. Kola 1. ŽNL Požeško-slavonske. Po izuzetno lošem i blatnjavom terenu u Gradcu, NK Kutjevo je doživjelo prvi prvenstveni poraz. Tvrda utakmica bez puno prilika s obje strane prevagnula je na stranu domaćina nakon nesporazuma obrane NK Kutjevo. – ”Nakon naše pogreške došli su do pogotka” – rekao je Martinović, trener gostujuće ekipe.

Početkom prvog dijela Kutjevo je preuzelo inicijativu te opravdalo ulogu favorita. Međutim, sredinom prvog dijela, nakon silovitog udarca Josipa Budimira koji je odsjeo na gredi domaćina, igra Kutjeva se razvodnila te se vodila bitka na sredini terena. Krajem prvog poluvremena domaćin dolazi u prednost pogotkom Ivana Bilića te se istim rezultatom odlazi na odmor.

Drugo poluvrijeme uklopilo se u sivilo teških uvjeta za igru. Nekoliko bezopasnih udaraca domaćina nije zaprijetilo vratima gostujuće ekipe. Ipak, do konkretnih šansi dolazi ekipa Kutjeva u posljednjih 15-tak minuta. Prvo je nakon odličnog ubačaja Budimira, mladi napadač Zaharije Barić nesretno promašio prazan gol dok je nakon odličnog solo prodora i izlaska jedan na jedan s domaćim golmanom, Krešo ‘Otrov’ Šutić zapucao u malu mrežicu prvog kuta. Do kraja utakmice domaćini su zaprijetili preko kontre bez opasnosti po gol gostiju.

Mlada ekipa Kutjeva, desetkovana ozljedama i izostancima, očekivano je odigrala tešku i tvrdu utakmicu. U sljedećem kolu domaćini su ekipi Kuzmice koja se nalazi na 4. poziciji, tik ispod Kutjeva. Domaćini očekuju borbenu utakmicu gdje će opravdati ulogu favorita i obraniti domaći teren.