Obilježavanje Dana planeta Zemlje u Kutjevu

12.04.2023 Obilježavanje Dana planeta Zemlje u Kutjevu

Svake godine u travnju obilježava se Dan planeta Zemlje kako bi se jačala svijest ljudi prema prirodnom okolišu te se različitim događanjima i akcijama nastoji skrenuti pozornost na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja te ih potaknuti da osvijeste problem zagađenja okoliša.

U Kutjevu ćemo 20. travnja obilježiti Dan planeta Zemlje u suradnji s Udruga La Bella Vita , a inicijativi zaštite okoliša pridružit će se učenici i nastavno osoblje OŠ Zdenka Turkovića te mališani i odgojiteljice DV Grozdić. Program započinje predavanjem o zaštiti okoliša te recikliranju otpada namijenjen učenicima OŠ Zdenka Turkovića te zabavnim igrama recikliranja na sportskom igralištu škole. Potom će se svi uputiti na Trg graševine gdje će biti slatkih zalogaja i osvježenje kako bi svi bili spremni poći na čišćenje okoliša.

Ovim putem pozivamo sve sugrađanke i sugrađane da nam se pridruže u četvrtak, 20. travnja na Trgu graševine s početkom u 11 sati te obilježe s nama Dan planeta Zemlje!

Svi materijali (vreće i rukavice) osigurani su od strane organizatora, a na vama je samo da ponesete dobru volju i da zajednički naše Kutjevo učinimo ljepšim.

Zajedno za zeleno Kutjevo!