Održan sastanak s vinarima i vinogradarima kutjevačkog kraja

25.03.2021 Održan sastanak s vinarima i vinogradarima kutjevačkog kraja

 

Danas je u gradskoj vijećnici održan sastanak s vinarima i vinogradarima kutjevačkog kraja. Predstavnike vinogradarskog i vinarskog sektora ugostili su gradonačelnik Josip Budimir i njegov zamjenik Ivica Malnar.

Na sastanku se razgovaralo o stanju u vinogradarstvu i vinarstvu na području Kutjeva, o tome na koji način se može pomoći vinarima i vinogradarima uslijed pandemije koronavirusa te o marketinškim aktivnostima razvijanja branda kutjevačkih vinara. Predstavnici vinara i vinogradara iznijeli su svoje probleme te sugestije na koji se način i kojim konkretnim mjerama može pomoći ovoj grani gospodarstva.

Grad Kutjevo nastojat će brzo reagirati na potrebe sugrađana koji su, kako kažu, direktno pogođeni pandemijom te im je podaja na 40-50% u odnosu na prva tri mjeseca prošle godine. Ukidanje komunalne naknade, sufinanciranje osiguranja nasada, financijska pomoć za izlazak na tržište samo su neki od prijedloga koje će Grad razmotriti i izraditi Pravilnik za pomoć sektoru vinogradarstva i vinarstva.