Održana 10. sjednica Gradskog vijeća Grada Kutjeva

22.07.2022 Održana 10. sjednica Gradskog vijeća Grada Kutjeva

Jučer je održana 10. sjednica Gradskog vijeća Grada Kutjeva. Sjednica je održana u gradskoj vijećnici s početkom u 20 sati, a pred vijećnicima se našlo 12 točaka dnevnog reda.

Vijećnici su jednoglasno usvojili Polugodišnje Izvješće o izvršenju Proračuna Grada Kutjeva za 2022. godinu. Usvojene su i izmjene programa javnih potreba u kulturi, sportu, obrazovanju i predškolskoj djelatnosti vezane uz izmjene i dopune Proračuna za 2022. godinu.

Vijećnici su raspravljali i o Odluci o zakupu i kupoprodaji nekretnina i poslovnih prostora u vlasništvu Grada.

Na inicijativu udruga branitelja UHDDR i UDVDR predložen je datum za Dan branitelja Grada Kutjeva, koji su vijećnici jednoglasno usvojili. Za Dan branitelja Grada Kutjeva određen je 28. lipnja.

Vijećnici su usvojili i Odluku o dodjeli financijskih potpora za sufinanciranje premija osiguranja poljoprivrednih površina i stoke, a sredstva će se dodjeljivati prijavom na javni poziv koji će biti objavljen do kraja godine.

Vijećnici su usvojili i Izmjene i dopune Pravilnika o mjerilima, uvjetima i načinu naplaćivanja usluga DV Grozdić te Rješenje o izboru komisije za statut, poslovnik i normativnu djelatnost.

Također, raspravljalo se i koncertu Miroslava Ilića u Vetovu, točnije o prosvjednom pismu branitelja. Gradonačelnik je još jednom naglasio da Grad nije pokrovitelj niti organizator događaja.