Održana 15. sjednica Gradskog vijeća

21.06.2023 Održana 15. sjednica Gradskog vijeća

U utorak, 20. lipnja, održana je 15. sjednica Gradskog vijeća Grada Kutjeva. Nakon aktualnog sata predviđenog za pitanja vijećnika i odgovore gradonačelnika, pred prisutnima se našlo 9 točaka dnevnog reda, od kojih je 8 usvojeno, a jedna je povučena i za nju se nije glasalo. Usvojene su Prve izmjene i dopune Proračuna Grada Kutjeva za 2023. godine i projekcije za 2024. i 2025. te Prve izmjene i dopune programa održavanja objekata komunalne infrastrukture za 2023. godinu.

Točka 3 trebao je biti Program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja za mlade obitelji na području Grada Kutjeva, no nakon provedenog javnog savjetovanja i zaprimljenih komentara i primjedbi građana, odlučeno je da se program neće donijeti u ovom obliku. Grad Kutjevo ispitat će interes javnosti putem obrasca za iskaz interesa te vidjeti koliko je mladih obitelji zainteresirano za potporu, na koji način rješavaju svoje stambeno pitanje i koriste li već neke potpore. Javni poziv za iskaz interesa bit će objavljen kroz nekoliko dana.

Vijećnici su usvojili i dugoočekivanu Odluku o izboru najpovoljnije ponude za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Kutjeva. Nakon dobivanja suglasnosti Ministarstva poljoprivrede na ovu odluku, s izabranim ponuditeljima sklopit će se ugovori.

Vijećnici su usvojili i Odluku o dodjeli financijskih potpora za sufinanciranje premija osiguranja poljoprivrednih površina i stoke u 2023. Javni poziv za sufinanciranje premija bit će objavljen u rujnu. Usvojene su i odluke vezane uz izbore za mjesne odbore, ukidanje statusa općeg dobra i proglašenja nerazvrstanih cesta. Usvojene odluke možete vidjeti u Službenom glasniku Grada Kutjeva na https://www.kutjevo.hr