Održana konferencija za medije “Festival graševine 2022.”

03.05.2022 Održana konferencija za medije “Festival graševine 2022.”

Danas je u Dvorcu Kutjevo održana konferencija za medije „Festival graševine 2022.“. Na konferenciji su prisustvovali:

Ana Galić, privremena pročelnica JUO, ispred Grada Kutjeva;
Anita Majstorović, voditeljica Turističke zajednice Grada Kutjeva;
Krunoslav Sontaki, predsjednik udruge Kutjevački vinari;
Marija Elena Nikolić, udruga Kutjevački vinari;
Ivica Ribičić, savjetnik gradonačelnika Josipa Budimira.

Anita Majstorović i Krunoslav Sontaki predstavili su program Festivala. Organizatori su Turistička zajednica Grada Kutjeva u suradnji s udrugom Kutjevački vinari, a pokrovitelj je Grad Kutjevo.

Program započinje 20. svibnja 2022. u Restoranu Kutjevački podrum ocjenjivanjem vina sorte graševina, a sljedeći dan, 21. svibnja, održat će se Dani otvorenih podruma. U petak, 3. lipnja, održat će se Izbor vinske kraljice u kinodvorani Kutjevo s početkom u 19 sati. Sljedećeg su dana organizirane radionice u dvorcu Kutjevo od 10 do 14 sati, a od 14 do 17 sati na istoj lokaciji organiziran je Salon ocjenjenih vina.

Od 17 sati na Trgu graševine bit će postavljeni štandovi izlagača – od vinara, lokalnih proizvođača, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava pa sve do izlagača rukotvorina. U istom terminu započet će aktivnost Vinski maraton, a sat vremena kasnije aktivnost za naše najmlađe – Dječja utrka traktora.

Ono bez čega niti jedna manifestacija nije potpuna je glazbeni dio programa Festivala graševine. Ove godine, po prvi put u Kutjevu, u goste nam dolazi velika glazbena zvijezda naših prostora – ŽELJKO SAMARDŽIĆ, za kojeg vjerujemo da će privući velik broj posjetitelja. Koncert započinje u 21 sat na centralnom mjestu događaja, na Trgu graševine.

Pozivamo vas sve da popratite ovaj bogat i kvalitetno isplaniran program namijenjen za sve dobne skupine. Posjetite Kutjevo na Festivalu graševine 2022. godine!