Održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća

09.06.2021 Održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća

U utorak, 8. lipnja 2021. godine, održana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Kutjeva nakon lokalnih izbora u svibnju.

Sjednici su prisustvovali izabrani vijećnici s četiri liste, gradonačelnik, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela koji je sjednicu i otvorio, djelatnici Gradske uprave te predstavnici medija.

Na sjednicu se odazvalo 12 izabranih vijećnika, a jedan vijećnik je opravdao svoj izostanak te će svečanu prisegu položiti na idućoj sjednici.

Vijećnici Gradskog vijeća u mandatu 2021. – 2025. su:

 1. Dario Gotštajn, HDZ
 2. Branko Vido, HDZ
 3. Josipa Miličević, HDZ
 4. Marko Ašenbrener, HDZ
 5. Mirko Stanišić, HDZ
 6. Josip Marković, HDZ
 7. Mario Kamenčak, HDZ
 8. Antun Previšić, HDZ
 9. Krešimir Baronica, HDZ
 10. Damir Razumović, Domovinski pokret i Most
 11. Mato Jakovljević, Domovinski pokret i Most
 12. Magdalena Križanović, SDP
 13. Ante Pavković, HSU

Za predsjednika Gradskog vijeća izabran je Dario Gotštajn, a njegovi zamjenici su Branko Vido i Josipa Miličević.

Gradonačelnik Josip Budimir čestitao je svim novoizabranim vijećnicima i poželio im sreću u radu te istakao da se nada da će Gradsko vijeće surađivati i sudjelovati u kreiranju novih odluka, programa i pravilnika za boljitak i razvoj našega Grada. Predloženi dnevni red uključivao je II. izmjene i dopune Proračuna gdje je najvažnija stavka novi projekt izmjene led rasvjete u svih 17 naselja, a koji će se financirati iz ušteda kroz višegodišnji period. Gradonačelnik je naglasio da će ovaj projekt doprinijeti razvoju cijelog područja Grada i zahvalio je vijećnicima koji su ga podržali. Druga točka dnevnog reda vezana je uz nastavak izrade projektne dokumentacije za Kuću graševine i proširenje obuhvata čestice na kojoj je sada dopuštena gradnja zbog čega je potrebno izmijeniti Urbanistički plan uređenja Grada Kutjeva.

Novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća zahvalio je svima na izboru te poželio uspješan rad i zajedničku suradnju svih vijećnika u naredne četiri godine.