Održana uvodna konferencija projekta Zaželi – za bolje sutra II Grada Kutjeva

28.02.2023 Održana uvodna konferencija projekta Zaželi – za bolje sutra II Grada Kutjeva

U kinodvorani Kutjevo danas je s početkom u 11 sati održana Uvodna konferencija projekta Zaželi – za bolje sutra II (UP.02.1.1.16.0204) Poziva Zaželi faza III. Uz projektni tim projekta, voditeljicu Anamariju Ketović, koordinatorice aktivnosti i nabave Angelu Jozić i Nikolinu Miketa, na konferenciji su sudjelovali gradonačelnik Grada Kutjeva gospodin Josip Budimir, partneri projekta Zaželi ispred Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, područnog ureda Požega gđa. Martina Keller i Hrvatskoga zavoda za socijalni rad, područnog ureda Požega gđa Josipa Kolić, zaposlene žene u projektu te mediji.

Konferenciju je vodila voditeljica projekta Anamarija Ketović koja je pozdravila prisutne i predstavila projekt: ,,Ovaj projekt pridonosi višestrukim ciljevima Europskog socijalnog fonda, a to su zapošljavanje pripadnica ciljane skupine nezaposlenih žena s nižom i srednjom razinom obrazovanja, koje kontinuirano nailaze na niz poteškoća na tržištu rada, te ujedno socijalnom uključivanju krajnjih korisnika – starijih i nemoćnih osoba. Ideja projekta je zaposliti 22 žene s područja grada Kutjeva na poslovima pružanja potpore i podrške za minimalno 132 krajnja korisnika. Novozaposlene žene će svojim radom i aktivnostima poboljšati kvalitetu života 167 krajnjih korisnika pružajući im potporu i podršku od obavljanja kućanskih poslova do razgovora, druženja i pomaganja u raznim društvenim aktivnostima. Ukupna vrijednost projekta Zaželi za bolje sutra II je 143.577,87 EUR. Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te je iznos bespovratnih sredstava 85% iz Europskog socijalnog fonda i 15% iz državnog proračuna RH. Razdoblje provedbe projekta je 8 mjeseci, a žene su započele s radom od 1. veljače i zaposlene su na 6mjeseci.”

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Josip Budimir koji je pozdravio prisutne te pohvalio rad Europske razvojne agencije d.o.o. koja je prijavila ovaj projekt po drugi put i omogućila nova zapošljavanja našim sugrađankama. Zahvalio se projektnom timu na do sada obavljenim aktivnostima te novozaposlenim ženama poželio uspješan rad i istakao važnost pružanja usluga potpore i podrške krajnjim korisnicima – članovima naše zajednice kojima je pomoć itekako potrebna. Gradonačelnik je naglasio da ovaj projekt možda nije financijski najveći, ali zasigurno je najvažniji na području Grada Kutjeva jer utječe na najveći broj naših sugrađana i donosi svima ono što im je najpotrebnije – sigurnost da imaju nekoga tko će im pomoći u svakodnevnom životu.

Gradonačelnik Budimir spomenuo je, kako su najavili iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, raspisivanje novog natječaja koji bi trebao biti u travnju i što je najvažnije, trebao bi trajati 3 godine što svima koji su korisnici ili se zapošljavaju u ovom projektu donosi sigurnost i stabilnost.