Zaželi za bolje sutra KUTJEVO


Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Kutjeva održana Uvodna konferencija za projekt ˝Zaželi – za bolje sutra˝ (UP.02.1.1.13.0176) poziva Zaželi – faza II. Konferencija je održana u skladu s epidemiološkim mjerama i uz prisustvo minimalnog broja novinara. Na konferenciji su sudjelovali gradonačelnik Josip Budimir, voditeljica projekta Suzana Hora i savjetnica za gospodarstvo, javnu nabavu i projekte Ana Galić.

Na početku Uvodne konferencije prisutnima se obratio gradonačelnik Josip Budimir koji je izrazio zadovoljstvo dosad postignutim te nadu o nastavku provođenja projekta.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ukupna je vrijednost 1.845.600,00 kuna, a intenzitet potpore je 100%. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%). Cilj je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena, pripadnica ranjivih skupina, zapošljavanjem u lokalnoj zajednici. Time će se smanjiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizik od siromaštva, a ujedno povećati razina kvalitete života te socijalna uključenost krajnjih korisnika.

Kutjevo - Zaželi

Trajanje projekta je 18 mjeseci, a provodi se na području Grada Kutjeva i okolnih naselja. U sklopu “Zaželi – za bolje sutra” zaposleno je 20 žena na 12 mjeseci. Uz voditeljicu projekta Suzanu Hora, tu su još i dva administratora zadužena za samu provedbu. Na projektu su osigurana su sredstva za program dodatnog obrazovanja/osposobljavanja za 20 pripadnica ciljanje skupine, koje po završetku istog stječu javnu ispravu te na taj način postaju konkurentnije na tržištu rada.

Planirano je uključivanje minimalno 120 krajnjih korisnika, a “Zaželi – za bolje sutra” ima ih 154. Projektom su osigurana sredstva za nabavu higijenskih potrepština za krajnje korisnike te je dosad podijeljeno više od 860 paketa koji su od velikog značaja za iste.