Osnovana Kutjevačka udruga mladih

29.09.2018 Osnovana Kutjevačka udruga mladih

U petak, 28. rujna 2018. godine, održana je osnivačka skupština udruge Kutjevačka udruga mladih. Na inicijativu mladih Kutjevčana, uz pomoć Razvojne agencije Grada Kutjeva, pokrenut je postupak osnivanja i upisa u Registar udruga. Na osnivačkoj skupštini prihvaćen je Statut udruge, definirani ciljevi i područja djelovanja te su izabrana tijela udruge. Za predsjednicu Kutjevačke udruge mladih izabrana je Ana Helena Galić, tajnica je Marija Elena Nikolić, a blagajnica Irena Romić.

Kutjevačka udruga mladih osnovana je s ciljem aktiviranja mladih i uključivanja u društveni život Kutjeva, a svojim djelovanjem obuhvatit će sva područja, od umjetnosti i kulture, turizma, sporta, poduzetništva do zaštite okoliša i humanitarnog rada.

Osnivačkoj skupštini nazočio je i gradonačelnik Josip Budimir, koji je s oduševljenjem pozdravio osnivanje udruge mladih. Izjavio je da je ponosan na mlade Kutjevčane koji ostaju u Kutjevu i žele pomoći razvoju Kutjeva, koji žele pokrenuti aktivnosti i sudjelovati u društvenom životu Grada. Gradonačelnik je obećao podršku ovoj udruzi u financijskom smislu, ali i svu ostalu pomoć i podršku, od administrativnih poslova do pripreme projekata kako bi jednoga dana ova udruga provodila važne projekte od značaja za cijeli naš kraj.

Kutjevačka udruga mladih poziva sve one koji se žele uključiti u rad udruge da se jave predsjednici Ani Heleni Galić ili na e-mail: mladi.kutjevo@gmail.com.