Po 50 tisuća kuna za 16 mladih obitelji na području Grada Kutjeva

20.07.2021 Po 50 tisuća kuna za 16 mladih obitelji na području Grada Kutjeva

U petak, 16. srpnja 2021. godine, u večernjim satima održano je potpisivanje ugovora s korisnicima Programa poticanja rješavanja stambenog pitanja za mlade obitelji na području Grada Kutjeva. Javni poziv za dvije mjere iz ovog Programa objavljen je u travnju i trajao je do 15. svibnja nakon čega je uslijedila administrativna kontrola i ocjenjivanje prijava.

  • Za mjeru 1 – Sufinanciranje kupnje kuće ili stana za mlade obitelji na području Grada Kutjeva prijavilo se 17 prijavitelja, od kojih je 13 ostvarilo pravo na potporu i postalo korisnik ovoga Programa.
  • Za mjeru 2 – Sufinanciranje izgradnje nove kuće na području Grada Kutjeva pristigla su 3 zahtjeva i svi prijavitelji zadovoljili su tražene uvjete.

Na potpisu ugovora bio je prisutan savjetnik gradonačelnika, gospodin Ivica Malnar, koji je mladim korisnicima zahvalio što sa svojim obiteljima ostaju ovdje i poželio im mnogo sreće na njihovom životnom putu.

Potpora od 50 tisuća kuna zasigurno će biti od velikog značaja za naše mlade sugrađane, koji su ovdje odlučili ostati, raditi i stvoriti obitelj. Za ovu namjenu osigurano je 800 tisuća kuna u proračunu Grada Kutjeva za 2021. godinu i sva će sredstva biti iskorištena u ovom prvom javnom pozivu. Korisnike Programa također očekuju obveze, a to je prijava adrese na lokaciji nove nekretnine u zadanom roku te ostanak na istoj adresi najmanje 10 godina što će svake godine u prosincu morati i dokazati.

Gradonačelnik Josip Budimir najavio je i nastavak ove mjere u 2022. godini koja je prije svega demografska i iznos s kojim se pomaže mladim obiteljima nije zanemariv. Također, Grad Kutjevo provodi brojne demografske mjere  – naknade za novorođenčad od 2 do 6 tisuća kuna, sufinanciranje dječjeg vrtića u iznosu 1.500 kuna po djetetu, sufinanciranje radnih bilježnica i radnih materijala za osnovnoškolce, sufinanciranje autobusnih karata za srednjoškolce, stipendije za studente.

Mladim obiteljima želimo mnogo sreće i uživanja u njihovim novim nekretninama.