Poticanje razvoja gospodarstva Grada Kutjeva – potpisani novi ugovori

27.12.2019 Poticanje razvoja gospodarstva Grada Kutjeva – potpisani novi ugovori

U ponedjeljak, 23. prosinca 2019 godine, u Gradskoj vijećnici Grada Kutjeva održano je potpisivanje ugovora s korisnicima mjera Programa poticanja razvoja gospodarstva Grada Kutjeva 2018. – 2020. godine za 2019. godinu. Program se sastoji od 7 različitih mjera za koje su osigurana sredstva u Proračunu grada Kutjeva, a u ovom krugu potpisivani su ugovori za mjere 1, 4, 5 i 6.

Na javni poziv Grada Kutjeva za Mjeru 1 – sufinanciranje doprinosa iz plaće za svakog novozaposlenog radnika s prebivalištem na području Grada Kutjeva javilo se 6 prijavitelja za ukupno 12 novozaposlenih osoba. Na Mjeru 4 – sufinanciranje samozapošljavanja iznosom od 30.000,00kn jednokratno, javilo se 8 korisnika. Na mjeru 5 – turistički kapaciteti prijavila su se 2 nova prijavitelja s 26 novih ležaja. U Mjeri 6 – Gospodarska zona interes su pronašla dva prijavitelja kojim su isplaćene potpore za izgradnju i adaptaciju prostora u gospodarskoj zoni.

Za Mjere 2,3 i 7 su osigurana sredstva koja će korisnici moći koristiti bez potpisivanja ugovora, a do kraja godine sredstva će biti prebačena na račune prijavitelja.

Podsjećamo da je u prvom krugu isplaćeno je 280.000,00 kn, a sada će za svih 7 mjera biti isplaćeno još 750.000 kn, što je ukupno preko milijun kn za poticanje razvoja gospodarstva. Ukupno je u 2019. otvoreno 17 novih obrta, odnosno poduzeća, zaposleno 18 osoba kojima se sufinanciraju doprinosi, uređeno 26 novih ležaja, uređuju se dva poslovna objekta na gospodarskoj zoni, za preko 60 korisnika sufinancirano je osiguranje te u konačnici za preko 30 korisnika koji se bave stočarstvom ili svinjogojstvom bit će isplaćena potpora za uzgoj.

Gradonačelnik Josip Budimir je istaknuo kako su gospodarstvenici temelj funkcioniranja grada i kako je lijepo vidjeti da raste broj novootvorenih obrta kao i samozapošljavanja te izrazio želju za daljnjim napretkom i razvojem tvrtki i obrta kako bi se broj zaposlenih ljudi još više povećavao.