Potpisana 24 ugovora s korisnicima mjera Programa poticanja razvoja gospodarstva grada Kutjeva

25.08.2018 Potpisana 24 ugovora s korisnicima mjera Programa poticanja razvoja gospodarstva grada Kutjeva

U petak, 24. kolovoza 2018. godine, u Gradskoj vijećnici Grada Kutjeva održano je potpisivanje ugovora s korisnicima mjera Programa poticanja razvoja gospodarstva Grada Kutjeva. Program se sastoji od 6 različitih mjera za koje je u Proračunu grada Kutjeva osigurano više od 1,500.000,00 kuna, a danas su potpisani ugovori u vrijednosti 483.000,00kn.

Na javni poziv Grada Kutjeva za Mjeru 1 – sufinanciranje doprinosa iz plaće za svakog novozaposlenog radnika s prebivalištem na području Grada Kutjeva javilo se 10 prijavitelja, a za Mjeru 4 – sufinanciranje samozapošljavanja iznosom od 30.000,00kn jednokratno, javilo se 16 prijavitelja. Nakon provjere pristiglih prijava, stručno povjerenstvo utvrdilo je da pravo na potporu za Mjeru 1 ostvaruje svih 10 prijavitelja i to za ukupno 20 novozaposlenih radnika. Korisnici Mjere 1 su: Obrtna radnja Barbara, Javni prijevoz Željko Vidmar, Kutjevo d.d., obrt Demetria, Vinogradarstvo i podrumarstvo Mihalj, obrt Grgić, obrt Kulen Hruška, Paterna d.o.o., PPU Malnar i PG Blažević Branko. Pravo na sufinanciranje samozapošljavanja otvaranjem obrta, opg-a ili poduzeća ostvarilo je 14 korisnika: Tina Kučinić, Mato Grgić, Zlatko Vukelić, Dejan Kunadakčić, Tomislav Hora, Josip Marković, Alen Tomić, Mario Ugarković, Nada Sarajlić, Mijo Šitum, Andrija Antonić, Robert Varžak, Pero Marković i Mirjana Đerek. Gradonačelnik Budimir istakao je kako je iznimno sretan zbog Programa poticanja razvoja gospodarstva Grada Kutjeva i ovako velikog odaziva, čestitao je korisnicima na hrabrosti za pokretanje vlastitog posla i na zapošljavanju novih djelatnika.

– Svjesni glavnog problema naše sredine, a to je odlazak sve većeg broja stanovnika, a posebno mladih, u pripremi Proračuna za 2018. godinu Gradska uprava se odlučila proračunska sredstva usmjeriti na gospodarstvo i razvoj malog i srednjeg poduzetništva te pokrenuti jedan ovakav program. Program poticanja razvoja gospodarstva 2018. – 2020. sastoji se od 6 mjera i za njega smo izdvojili čak 20% proračuna. Drago mi je da ovdje ima dosta mladih osoba koje su se odlučile pokrenuti vlastiti posao i vjerujem da će im ova sredstva biti kvalitetan zalog za budući razvoj poduzeća koja su osnovali. Ovim brojem od 14 novih tvrtki mogle bi se pohvaliti i znatno veće sredine, a kako ne grad Kutjevo. Ove dvije mjere donijele su ukupno 34 novozaposlene osobe na području grada i ponosni smo na to. Mnogi su bili skeptični, ali u samo dva mjeseca podaci su impozantni, a mi ćemo Program nastaviti nadopunjavati i financijski osnaživati. Uvjeren sam da će ove mjere, uz infrastrukturne projekte koje trenutno provodimo, uvelike razviti gospodarstvo, poboljšati kvalitetu i uvjete života te najvažnije – otvoriti radna mjesta kako bismo zadržali naše ljude ovdje – rekao je gradonačelnik Budimir.

Javni poziv otvoren je i dalje, a sve informacije možete pronaći na linku: https://www.kutjevo.hr/javni-poziv-program-poticanja-razvoja-gospodarstva-grada-kutjeva-2018-2020/

IMG_0160

IMG_9649

IMG_0169