Svjetski dan zdravlja – “Zdravlje za sve” – preventivne akcije u ožujku i travnju

28.03.2023 Svjetski dan zdravlja – “Zdravlje za sve” – preventivne akcije u ožujku i travnju

Ovogodišnji Svjetski Dan zdravlja obilježava se na 75. godišnjicu osnutka Svjetske zdravstvene organizacije pod krilaticom „Zdravlje za sve“ uz viziju da svi ljudi žive ispunjen život u dobrom zdravlju, mirnom, prosperitetnom i održivom svijetu.

Pravo na zdravlje je osnovno ljudsko pravo, a trećina svjetske populacije nema odgovarajući pristup zdravstvenoj zaštiti. U Republici Hrvatskoj svi građani imaju pravo na zdravstveno zaštitu, no ona ipak nije svima dostupna pod jednakim uvjetima. Svatko mora imati pristup zdravstvenim uslugama koje treba kada i gdje ih treba.

Kako bi „Zdravlje za sve“ postalo stvarnost i kako bi se mogli brinuti za vlastito zdravlje i zdravlje svojih obitelji trebamo pristup visokokvalitetnim zdravstvenim uslugama, zdravstvene radnike koji pružaju kvalitetnu skrb i političare koji se obvezuju ulagati u zdravlje nacije.

Svjetski dan zdravlja obilježit ćemo u cijeloj našoj županiji i omogućiti provjeru različitih rizičnih faktora: mjerit ćemo krvni tlak, vrijednosti šećera u krvi i savjetovati o zdravom životnom stilu.

Pozivaju se sve sugrađanke i sugrađani ispred Zavoda za javno zdravstvo u suradnji s Domom zdravlja, Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Palijativnim timom LiPa te drugim partnerima i suradnicima da nam se priključe:

30. ožujka (četvrtak) u Pakracu od 9:30 do 11:00 sati.

6. travnja (četvrtak) u središtima Požege, Pleternice, Kutjeva, Velike i Čaglina od 9:00 do 11:00 sati.

Dokumentacija za preuzeti