Advent u Kutjevu

 

Advent ili Došašće vrijeme je priprave za blagdan Božića koji stvara posebno toplo i veselo ozračje u međuljudskim odnosima. Vrijednosti koje sustavno njegujemo i naglašavamo u adventsko vrijeme briga je za druge, tolerancija, susretljivost, solidarnost i ostale koje usađuju mir u svakog čovjeka. Ono što nas dodatno zbližava druženja su koja održavaju stabilnost i bliskost zajednice. Matematika definitivno nije instrument kojim bismo objasnili pojave i osjećaje adventskog vremena, ali samo znamo da se dijeljenjem sreće s drugima ista ta i umnaža.

Stoga Grad Kutjevo, Europska razvojna agencija Grada Kutjeva, Kutjevačka udruga mladih i Turistička zajednica Grada Kutjeva organiziraju ovaj događaj prikladan za sve generacije. Na Trgu graševine postavljaju se štandovi na kojima se izlažu proizvodi ljudi s područja Grada – tu su hrana i piće, različite rukotvorine i božićni ukrasi. Djeca dobivaju svoje vrijeme u poslijepodnevnim satima kad se organizira program prigodan njihovom uzrastu, a ono što ih drugog dana Adventa u Kutjevu čeka, dolazak je Djeda Božićnjaka. U večernjim satima ambijent krase zvuci tambure, kuhano vino, palačinke i druge poslastice. Za hladnoću ne brinite, kuhano vino i ples rješavaju taj problem (a tu su i grijači postavljeni u blizini stolova). Za one hrabrije i pune adrenalina, na Trg se postavlja veliko klizalište na kojem se mogu okušati sve dobne skupine. Pothvat je to koji dobiva vrlo pozitivne reakcije što potvrđuju i redovi ispred klizališta, velik broj posjetitelja, nestrpljivost i smijeh. Svi su dobrodošli, čak i oni koji se ne snalaze dobro na ledu. Advent se nadopunjuje različitim događajima – radionicama za djecu, nagradnim izazovima, božićnim koncertom Kutjevačkog tamburaškog orkestra i gostiju, kazališnim predstavama i drugim. Svaki dan završava zabavom na Trgu graševine koju, preporučamo, nemojte propustiti.

Zbližite se sa svojim sumještanima i bližnjima, ponesite dio kutjevačkog blagdanskog duha u svoja mjesta i domove, unesite radost u svoja srca kako bi ju mogli prenositi drugima. Dočekajmo blagdan Rođenja Isusa Krista u zajedništvu i slozi. Dođite na Advent u Kutjevu!