Vinarija Tandara

Vinarija Tandara

Obitelj Tandara prve je vinograde posadila 2000. godine, a tri godine poslije proizveli su prvu vinsku kapljicu. Krenuli su s 10 tisuća litara godišnje proizvodnje, a sada na pet hektara vinograda godišnje proizvedu oko 40 tisuća litara, ovisno o godini. Najviše proizvode graševinu, a u ponudi je i rajnski rizling, rose te cuvee (merlot/cabarnet sauvignon).Vina plasiraju na cjelokupno hrvatsko tržište (ugostiteljski objekti diljem Slavonije, Istre i Dalmacije), Bosnu i Hercegovinu te Švicarsku.

Ova vinarska obitelj oduvijek je slijedila vlastiti instinkt i dugu tradiciju kutjevačkog kraja što ih je dovelo do vrlo profinjenih i prepoznatljivih vina koja lako osvajaju nepca svakog kušatelja. Najzaslužniji za to, uz sommelierku i vlasnicu Zoricu, su kćer Marijana koja je također vlasnica sa završenim hotelijersko-turistički smjerom, kćer Nikolina ujedno i magistrica vinarstva te Nikolinin suprug Ivan koji je zaslužan za većinu fizičkih radova u vinariji i na imanju.

Žene su u ovoj obitelji glavne kreatorice i moderatorice vlastite vinske sudbine i primjer da vinska scena nije rezervirana samo za muški rod. Njihova jedinstvenost i prepoznatljivost te kvaliteta vinske kapljice dokazuju da i žene mogu biti jednako uspješne kao i muškarci u „vinskom svijetu“.

Reportažu o Vinariji Tandara pogledajte na poveznici: https://kutjevacki.hr/zene-iz-obitelji-tandara-primjer-su-da-vinarstvo-nije-rezervirano-samo-za-muski-rod/

Kontakt podaci:
TANDARA, Obrt za vinarstvo i usluge
Vl. Zorica i Marijana Tandara
Zdenka Turkovića 12, 34340 Kutjevo
m: 098/423-460
e: vina.tandara@gmail.com