Vinarija Ketović

Vinarija Ketović

Tomislav i Anamarija odlučili su se upustiti u svijet vinarstva registriravši obrt prije tri godine. S obzirom na to da su novi na kutjevačkoj vinskoj sceni, odlučili smo popričati s njima o poslovnim početcima, trenutnoj situaciji, ali i o planovima za budućnost.

Ideja za bavljenje vinarstvom potekla je od Tomislavovog oca Velimira, koji se već duži niz godina bavi tim poslom radeći za Kutjevo d.d. Na osnovu njegovog iskustva i znanja, ova mlada obitelj odlučila se za otvaranje obrta. Kako kažu, u startu im je bilo lakše budući da imaju stručnog savjetnika za proizvodnju. Obitelj Ketović, prije nego što je naš sugovornik i vlasnik vinarije Tomislav registrirao obrt na sebe, svake je godine proizvodila vino isključivo za svoje potrebe.

Godišnja proizvodnja vina ove mlade vinarije iznosi oko osam tisuća litara. Za sada još nemaju vlastite nasade, ali imaju svoje kooperante od kojih otkupljuju grožđe.

S obzirom na to da su naši sugovornici tek na početku svog vinskog puta, ni ne čudi da su im u planu mnogobrojne investicije. Osim kupnje vlastitih nasada, u planu imaju proširenje vinskog asortimana drugim sortama, ali i upis sommelierskog tečaja. Trenutno su u potrazi za zemljištem za najam kako bi se mogli prijavljivati na natječaje. U planu je i kušaonica u kojoj bi mogli ugostiti sve posjetitelje i kupce.

Reportažu o Vinariji Ketović možete pogledati na poveznici: https://kutjevacki.hr/vinarija-ketovic-mladi-supruznici-zakoracili-u-vinski-svijet/

 

Kontakt podaci:
Vinarija Ketović
Vl. Tomislav Ketović
Ljudevita Gaja 4A, 34340 Kutjevo
m: 098/949-0557
e: tomislav.ketovic@gmail.com