Vinarija Mijatović

Vinarija Mijatović

Ivan Mijatović treća je generacija ove obitelji koja se bavi vinarstvom. Vinska priča ove obitelji temeljena je na tradiciji i ljubavi prema vinarstvu. Ivanov djed bavio se poljoprivredom, ali je uz to imao svoj vinograd i vino. Također, otac gospodina Ivana, koji je bio mlinar, svaki slobodan trenutak provodio je radeći u vinogradu, stoga ni ne čudi da je gospodin Ivan naslijedivši vinograde i opremu potrebnu za rad u vinogradu nastavio obiteljski hobi koji je s vremenom zajedno s suprugom Anom pretvorio u obiteljski posao.

Svake su godine pravili su vino za sebe, a ostatak grožđa su prodavali, sve do trenutka kad su odlučili sami krenuti u proizvodnju vina za prodaju. Imali su iskustvo, znanje, vinograde, podrum i opremu. Ivan je zajedno s ocem obnovio vinograde koje je još nekada njegov djed naslijedio. Registriravši OPG opet je te iste vinograde sam obnovio, ponovno ih porušivši i zasadivši nove.

Specifičnost ove vinarije je u proizvodnji isključivo jedne vinske sorte pa u njihovom vinogradu možemo pronaći samo graševinu. Uporan trud i rad rezultirao je danas poznatom kutjevačkom vinarijom i vrhunskom Graševinom.

Reportažu o Vinariji Mijatović pogledajte na poveznici: https://kutjevacki.hr/treca-generacija-obitelji-mijatovic-zaokruzila-vinsku-pricu-vrhunskom-grasevinom/

Kontakt podaci:
Vinarija Mijatović
Vl. Ivan Mijatović
Miroslava Kraljevića 3, 34340 Kutjevo
t: 034/255-387
m: 091/568-7836