Vinarija Soldo

Vinarija Soldo

Vinarija Soldo osnovana je 2011. godine, a u ovom obiteljskom poslu od samog je početka gospodin Gojko Soldo kao glavni i odgovorni za vinariju, Gojkova supruga Gordana, sin Mirko te kćeri Ana i Iva. Ono što ih razlikuje od većine vinarskih obitelji jest da je upravo Gojko taj koji je krenuo ispisivati vinsku povijest obitelji Soldo. Posao nisu naslijedili, nego su upravo oni kreatori vlastite vinske priče.

Danas, deset godina kasnije mogu se pohvaliti sa 60 tisuća litara godišnje proizvodnje na nešto više od sedam hektara vinograda u Vetovu. Proizvode 85 posto bijelog vina i 15 posto crnog. Svo vino proizvodi se visokom tehnologijom, kontroliranom fermentacijom i temperaturom, posjeduju modernu pneumatsku prešu, flotiraju moštove i sve rade po modernim standardima.

U ponudi imaju šarolik asortiman vina pa svi oni željni vrhunske vinske kapljice mogu birati između graševine, chardonnaya, mirisnog traminca, sauvignona, manzonia, rizvanca, merlota i coupagea od crnih sorti pa sve do rosea i pjenušca.

Reportažu o Vinariji Soldo pogledajte na poveznici: https://kutjevacki.hr/vinarija-soldo-gojko-soldo-zacetnik-je-vinske-povijesti-obitelji/

Kontakt podaci:
Vina Soldo
Vl. Gojko Soldo
Majdanska 53, 34335 Vetovo
m: 091/267-0390
e: soldovina@gmail.com