U tijeku je izgradnja vodovodne mreže u Tominovcu

24.02.2021 U tijeku je izgradnja vodovodne mreže u Tominovcu

 

Do 30. lipnja za 65 domaćinstava u Tominovcu bit će osigurana javna vodoopskrba, a vrijednost investicije je 1.685.865,00 kuna. Investitor je Tekija d.o.o., a izvođač radova NISKOGRADNJA JURČAK d.o.o.

Na području Grada Kutjeva započeta je izgradnja vodovodne mreže u naselju Tominovac. Dužina vodoopskrbne mreže iznosi 2 541 metar, a radovi obuhvaćaju zemljane radove, montažu cjevovoda, zasunskih okana i hidrata.

„Naselje Tominovac ima oko 65 domaćinstava, a to je naselje koje dosad nije imalo vodovodnu mrežu. Projekt je apliciran od strane Tekije d.o.o. i projektnog partnera Grada Kutjeva. To nije mali projekt i ono što je bitno da je stopostotno financiran vanjskim sredstvima. Rok je za izvođenje radova 30.6., ali sad imamo lijepo vrijeme i nadamo se da će taj posao biti i prije roka završen”, izjavio je Anto Bekić, direktor Tekije.

Zamjenik gradonačelnika Grada Kutjeva Ivica Malnar iskazao je zadovoljstvo radovima koji su u tijeku: „Ja se prije svega zahvaljujem Tekiji na odličnoj suradnji. Mi kao Grad radimo na tome da omogućimo svim našim građanima da dobiju vodu i nadam se da će se ljudi odazvati u što većem broju. Sad smo i u Grabarju financirali priključke, tako ćemo i ovdje raditi kad se projekt realizira. U budućem razdoblju surađivat ćemo s Tekijom i pokušat ćemo riješiti ovaj problem i u drugim naseljima.”

Izgradnjom sustava vodoopskrbe naselja Tominovac pridonijet će se poboljšanju kvalitete življenja, zaštititi čovjekove okoline, poticanju društvenog i gospodarskog razvoja. Vodovodna mreža će se spojiti na izgrađeni magistralni cjevovod Ferovac-Cerovac. Potpora temeljem ugovora o financiranju iznosi 1.718.063,50 kuna.