Kutjevački tamburaški orkestar

Kutjevački tamburaški orkestar

Kutjevački tamburaški orkestar registriran je kao neprofitna udruga građana od početka 2018. godine, ali njegovo neformalno postojanje seže deset godina prije. Naime, s ciljem poticanja mladih na području Grada Kutjeva na sviranje, svima već poznate Garavuše iste su godine održale koncert s tada još neformalnom zajednicom mladih tamburaša.

Broj članova varira od koncerta do koncerta, a od prošle godine odlučili su uključiti i one mlađe koje voditelj vodi u Glazbenoj školi. Širok spektar dobnih skupina nije jedino što karakterizira ovaj orkestar, tu su i članovi s različitih lokacija, iz Pleternice, Požege i drugih okolnih mjesta koji su uvijek dobro došli.

Manifestacija je koja se tradicionalno odvija već dugi niz godina božićni koncert Raduj se cijeli svijete. Prije četiri godine počeli su surađivati sa zborom Aeternum iz Županje. Isto tako, Garavuše su započele koncert koji se zvao Uskrs uz tamburu i inicijativa je da se to nastavi održavati. Idu i na manifestacije u druga mjesta pa su tako 2016. godine imali koncert u Bjeljini, 2018. u Subotici, a 2019. u Mostaru.

Najveća je želja svim članovima, osobito stručnom vodstvu, da se orkestar upotpuni mladim ljudima koji će ih naslijediti. Cilj im je da mladi naprave još stepenicu više od onog što se trenutno radi. Kad je u pitanju pomlađivanje, voditelj orkestra naglašava da se u tom kontekstu može razmišljati o različitim natjecanjima i promociji.

Uskoro se nadaju novom prostoru za probe i druženja koji će im omogućiti lakšu i nesmetanu realizaciju planova.

Reportažu o Kutjevačkom tamburaškom orkestru možete pogledati na poveznici:

Osnovni podaci:
Naziv udruge: Kutjevački tamburaški orkestar
Predsjednik udruge: Ivan Perak
Voditelj orkestra: Ivan Karadža
Tajnica udruge: Ivana Ketović Marjanović
m: 099/656-9699
e: ivanperak96@gmail.com

Sljedeće fotografije preuzete su iz arhive Kutjevačkog tamburaškog orkestra.