Ugostiteljima dodijeljene potpore u iznosu 5 tisuća kuna po zaposlenom djelatniku

20.07.2021 Ugostiteljima dodijeljene potpore u iznosu 5 tisuća kuna po zaposlenom djelatniku

Potpisani su ugovori s korisnicima sukladno Javnom pozivu o dodjeli potpora ugostiteljima za prevladavanje teškoća izazvanih pandemijom COVID 19. Pomoć je ovo za ugostitelje koji za vrijeme pandemije nisu otpuštali svoje djelatnike, nego su i dalje poslovali unatoč ograničenjima.

Svjestan činjenice da su ugostitelji pretrpjeli teškoće izazvane pandemijom COVID 19 zbog mjera pod kojim su poslovali, gradonačelnik Josip Budimir sa svojim suradnicima odlučio je izraditi Pravilnik i objaviti javni poziv za dodjelu potpora. Na javni poziv prijavilo se 16 prijavitelja, od kojih 14 zadovoljava uvjete natječaja, odnosno posluju kao restorani i barovi registrirani za ugostiteljsku djelatnost i djeluju na području Kutjeva.

Grad Kutjevo osigurao je potporu u visini od 5 tisuća kuna po zaposlenom djelatniku, a sredstava su osigurana u Proračunu Grada Kutjeva za 2021. godinu. Financijska sredstava koja će se namijeniti za ovu mjeru iznose 245 tisuća kuna, odnosno sredstva će se isplatiti poslodavcima za 49 djelatnika zaposlenih u ugostiteljskom sektoru. Značajna je ovo pomoć za ugostitelje koji i dalje posluju pod određenim ograničenjima.

Na potpisu ugovora, ugostitelje je primio savjetnik gradonačelnika, gospodin Ivica Malnar koji im je zahvalio što su unatoč pandemiji zadržali svoje djelatnike i što i dalje rade i trude se u ovim teškim vremenima. S obzirom na to da su sve djelatnosti pretrpjele teškoće, tako se i gradski proračun smanjio, ali ipak su se pronašla sredstva kako bi se pomoglo onim djelatnostima koje su pretrpjele najveće gubitke. Savjetnik je poželio ugostiteljima puno sreće u daljnjem radu i da što da se što prije vrate u “staro normalno” uz nadu da će im ova potpora pomoći u njihovom poslovanju.