Jučer je gradonačelnik Josip Budimir održao sastanak s generalnim direktorom Hrvatskih voda, gospodinom Zoranom Đurokovićem u Zagrebu. Tema sastanka bila je Aglomeracija Kutjevo – Velika, čija je projektna dokumentacija u završnoj fazi izrade te svi projekti odvodnje i vodovoda na području Grada Kutjeva.

Gradonačelnik Budimir upoznao je generalnog direktora s problematikom našega kraja i stanjem vodovoda i odvodnje u naseljima te dinamici izrade projektnih dokumentacija i financiranju izgradnje putem fondova Europske unije. Gradonačelnik Budimir izvijestio je i o potrebi izgradnje aglomeracije Kutjevo – Velika, najznačajnijeg projekta za naš Grad kojim bi se riješili trenutni problemi naših sugrađana. Vrijednost projekta iznosi 120 milijuna kuna.

Gospodin Đuroković pokazao je razumijevanje i interes za rješavanje navedene problematike te dao konstruktivne odgovore na sva pitanja vezana uz vodno-komunalne projekte. Također, najavio je da će aglomeracija biti financirana u narednom periodu kako je i odlučeno Zaključkom Vlade Republike Hrvatske od 25. lipnja 2020. kojim je podržana priprema i realizacija vodno-komunalnih projekata na području Hrvatske, a jedan od tih projekata je i Aglomeracija Kutjevo – Velika. Generalni direktor istakao je kako je rješavanje problematike i model financiranja aglomeracije Kutjevo-Velika zasigurno u fokusu Hrvatskih voda i projekt koji će poboljšati komunalni standard i stvoriti bolje uvjete za život cjelokupnog stanovništva.