DVD Vetovo

Stjepan Grbić – predsjednik – 091 284 1005

Andrija Horvat – zapovjednik – 091 443 2120

Goran Kljajić – tajnik – 098 632 045

DVD Vetovo postoji punih 90 godina , imamo dugu i bogatu tradiciju nastalu na temeljima dragovoljnosti, humanosti i solidarnosti u cilju spašavanja ljudi i imovine u slučaju požara ili elementarne nepogode, te očuvanja kulturno-zabavnog života u selu. Kroz to vrijeme uspjelo se izgraditi te postići da društvo danas ima osposobljene članove i potrebnu tehniku za brze i uspješne intervencije. Naše društvo danas broji 88 članova i to 20 izvršujučih, 19 pričuvnih, 10 veterana i 1 počasnog člana, te 38 članova vatrogasne mladeži. Od osposobljenih članova danas imamo 7 ispitanih vatrogasaca, 6 vatrogasca 1. klase, 4 vatrogasna dočasnika, 2 vatrogasna časnika i 1 vatrogasnog časnika 1. klase. Ukupno 20 operativaca koji se bezuvjetno odazivaju na svaki zvuk sirene.

Zbog dotrajalosti vatrogasnog doma, te osobne i skupne vatrogasne opreme grad Kutjevo je započeo s izgradnjom novog vatrogasnog spremišta koje nažalost još nije dovršeno, a u suradnji sa Vatrogasnim centrom Kutjevo i predsjednikom Josipom Ašenbrenerom, Vatrogasnom zajednicom županije te njenim predsjednikom Željkom Petrovićem, zapovjednikom DVD- Lipik Tomislavom Stokićem i Petrom Logarom realizirana je nabavka navalnog vatrogasnog vozila Stayer koje je donacija Vlade austrijske pokrajine Tirol.

Društvo je prošlih godina uložilo određena sredstva na uređenje doma te nabavku najpotrebnije osobne zaštitne opreme. Višegodišnjim ulaganjem u razvoj i vlastiti kadar kroz školovanja i usavršavanja danas je DVD Vetovo osposobljeno i opremljeno za uspješno obavljanje intervencija. Daljnji cilj je opremanje i završetak izgradnje novog vatrogasnog spremišta, te nabavka nedostatne osobne i skupne zaštitne opreme.