Vinarija Hora

Vinarija Hora

Obitelj Hora svoju vinsku priču započela je 2001. godine sadnjom prvog vinograda od 3.000 panjeva u Venju. Supružnici Martina i Damir Hora nisu se niti nadali da će se Damirov san o vlastitom vinu i podrumu pretvoriti u unosan obiteljski posao. Još manje su slutili da će njihovo prvo vino biti izvrsne kvalitete te da će naići na same pohvale.

Gospođa Martina ističe da joj kao ženi poslovi u vinogradu i podrumu nisu teški, a pogotovo ne sada kada su im i kćeri od velike pomoći. Uz Ivanu i Barbaru, supružnicima Hora u pomoć pristiže i najmlađi član obitelji, dvanaestogodišnji sin Marko koji pomaže oko lakših poslova u vinogradu.

Na lokacijama Mačevo brdo, Venje i Zajčevac imaju 2,5 hektara vinograda. Najviše graševine, čak 80 posto. Od crnih prave kupažu merlota, cabarnet souvignona i franka. Pretežno pune litre, a butelje po potrebi. Od poslova u vinogradu pa sve do pakovanja i prodaje vina ova obitelj obavlja sama, a na imanju obitelji Hora nalazi se podrum i kušaonica ukrašena decentnim detaljima.

Reportažu o Vinariji Hora pogledajte na poveznici: https://kutjevacki.hr/vinarija-hora-hobi-pretvoren-u-obiteljski-posao/

Kontakt podaci:
Vinogradarstvo i vinarstvo Hora
Vl. Martina Hora
Slavonska 8, 34340 Kutjevo
m: 091/555-7232
e: martina.hora77@gmail.com