Vinarija Jakobović

Obitelj Jakobović iz Vetova broji gotovo jedno stoljeće vinske tradicije. 1923. godine Pavo Jakobović kupio je prvi vinograd, a 1926. godine izradio je prve drvene bačve s inicijalima. 90-ih godina prošloga stoljeća Branko je otvorio obrt za vinogradarstvo i vinarstvo Jakobović i prvu registriranu kušaonicu u županiji, kapaciteta za 60 ljudi.

Vinogradi Vinarije Jakobović nalaze se ja južnim, osunčanim i prozračnim obroncima Papuka, na nadmorskoj visini od oko 260 metara. Svih 11 hektara vinograda nalaze se povrh Vetova, u središtu najkvalitetnijega hrvatskoga vinogorja, Vinogorja Kutjevo.

Ovisno o godini, vinarija Jakobović zna imati i do 13 različitih etiketa. Neke od njih su graševina, pinot sivi, rajnski rizling, chardonnay, muškat žuti, pinot crni, cabarnet sauvignon… Ono što je zaista pohvalno jest brojka od sedam vrhunskih vina u asortimanu ove vinarije. Osim navedenih vinskih sorti imaju i neke izborne berbe.

Danas, veliki dio odgovornosti i posla Branko je prepustio sinovima Filipu i Nini. Spoj iskustva i znanja starijih generacija te ambicije i stručnosti mlađih generacija ove obitelji doveli su vinariju Jakobović na zavidno mjestu u vinskom svijetu.

Iskusni vinar, začetnik vinarije i sommelier Branko, mlađi sin i enolog Filip, Filipov brat Nino, sestra Maja te majka Vlasta zaslužni su za vinariju Jakobović kakvoj danas svjedočimo. Osim vrhunskih vina, na svom imanju stvorili su i mali raj za sve posjetitelje koji odiše tradicionalnim slavonskim štihom.

Reportažu o Vinariji Jakobović pogledajte na poveznici: https://kutjevacki.hr/stoljetna-vinska-tradicija-obitelji-jakobovic-iz-vetova/

Kontakt podaci:
Vinarija Jakobović, vinogradarstvo i vinarstvo
Vl. Filip Jakobović
Ul. Stjepana Radića 60, 34335 Vetovo
m: 098/947-3299
e: vinarija.jakobovic@gmail.com